Paul McCartney, medeoprichter van WFM, is bezig aan zijn ‘Out There’ tournee en we hadden een gesprek met iemand van EYHO, het rock ‘n’ roll cateringbedrijf dat al 30 jaar lang de ‘vegetarische’ catering verzorgt voor Paul en zijn hele crew.
Het bedrijf ie er erg trots op dat het overal de plaatselijke smaken combineert met de oude favoriete smaken van thuis. Mede co-ordinator George Baker vertelde ons, ‘Het hele team is gepassioneerd met eten bezig en dat weerspiegelt zich in alles wat we serveren’.
Paul’s eerste concert had plaats in Montevideo (Uruguay), en op het menu stond ‘Fish and Chips’ (tofu) met een zachte erwtjespuree en een klassieke citroentaart als dessert. Het recept van de vegetarische ‘fish ‘n’ chips’ vind je hier onder:
Fish ' n ' Chips (tofu) met zacht gekookte erwtjes
recept van Danny Livesey ( EYHO )
Voor 4 personen
• bereidingstijd : 15 min
• Kooktijd : 15 min
• Gaartijd : 30 min
Ingrediënten
Voor de ' Fish' ( tofu) heb je nodig:
• 680 g tofu
• 250 g maïzena (die je zelf verrijkt met kruiden naar keuze)
• 500 ml spuitwater
• handvol ijsblokjes
• plantaardige olie
• zwarte peper
• ½ citroen
Voor de ‘chips’
• 1 kg aardappelen
Voor de zachte erwtjes
• 1 sjalot
• 3 teentjes knoflook
• handvol muntblaadjes
• 250 g erwtjes
Hoe maak je alles klaar?
de ' Fish' ( Tofu )
Duw het vocht uit de tofu en snijdt de tofu in blokjes (liefst rechthoekjes) en wrijf ze in met peper en laat marineren in citroensap
Doe de maïzena in een kom giet op het laatste moment het bruiswater erbij, beetje bij beetje en goed roeren om een glad deeg te bekomen – het moet van je lepel vallen.
Voeg het ijs er bij en laat dit smelten.
Dompel de tofu één voor één onder in het beslag, laat even uitlekken en bak dan goudbruin op 180°.
de chips
snij de aardappelen in dunne schijfjes (chips).
Blancheren in water en dan een eerste keer bakken bij 130° zodat ze beetgaar zijn.
Laten uitlekken op keukenpapier en daarna een tweede keer bakken op 180° tot ze goudbruin zijn.
de zachte erwtjes
Blancheer de erwtjes in kokend water .
Hak de knoflook en sjalot fijn en laat even bruinen in een pan met een beetje boter.
Voeg de erwtjes toe en laat stoven.
Meng voor het serveren nog enkele muntblaadjes er onder.
Serveer de ' vis ' ( tofu ) met chips , zachte erwtjes en een tartaarsaus .
Smakelijk!
Paul is nu in Chili en zal op nog verspillende plaatsen in Zuid Amerika (Peru, Ecuador, Costa Rica) een concert geven, daarna trekt hij verder richting Japan, Zuid Korea en dan naar de Verenigde Staten. We zullen je nog verschillende keren laten meegenieten van wat we Paul en zijn team serveren op de website van meatfreemondays.com..
(Bron: meatfreemondays.com)
(Vert: janien nuijten-colans)