Beatlesfanclub NL

De relatie tussen Yoko Ono en Paul McCartney is al zo’n halve eeuw oud.

De weduwe van John Lennon en zijn voormalige bandmaatje staan erom bekend dat ze aardig wat meningsverschillen hebben gehad in de loop der jaren. Maar in de afgelopen maanden hebben ze iets gevonden waar ze het allebei mee eens zijn: De boorpraktijken van het hydrolisch kraken, beter bekend als ‘fraccen’, zouden verboden moeten worden in de staat New York. Dus kunnen we stellen dat ze samen zijn gekomen door het probleem?

'Ja, natuurlijk,' zei Ono vorig weekend tegen FORBES voor een anti-fraccen-gala in New York. 'Ik bedoel, hij is erg intelligent. Kijk, we kennen elkaar sinds de jaren ’60, dus hij is zowat familie, echt.' McCartney was niet bij het evenement dat georganiseerd werd door ABC Carpet&Home in het district Flatiron in Manhattan voor de start van de campagne ‘Imagine geen fraccen’, wat bestaat uit een inrichting voor de winkeletalage ontworpen door Ono.
 
Maar Ono had genoeg muzikale steun, met optredens van Rufus Wainwright, Sara Bareilles en Amy Ray van de Indigo Girls. Andere grote namen die aanwezig waren, zijn o.a. Deepak Chopra en Adrian Grenier.
'We doen dit in zekere zin voor de hele wereld,' zei Ono. 'Het is niet alleen voor de staat New York. Natuurlijk is de staat New York erg belangrijk voor me. Dus we blijven volhouden.'

Na de muzikale optredens betrad Ono het podium en vertelde over haar ervaringen in Pennsylvania, waar ze heen is geweest om de effecten van fraccen in eigen persoon te ervaren (net als Susan Sarandon, die ook op het evenement aanwezig was).
 
Ono vertelde van bruin drinkwater, gevaarlijke chemicaliën en verbroken beloftes van werkgelegenheid voor plaatselijke bewoners, ze vertelde dat energiemaatschappijen grotendeels specialisten uit andere staten binnenhalen om het werk te doen.

'Ze komen allemaal uit Texas met het bedrijf mee,' zei ze. 'Het is logisch. Ze moeten erg deskundig zijn. De lokale bewoners weten er niks van, dus zij kunnen niet aangenomen worden.' Ono, die een huis heeft in een afgelegen deel van de staat New York, is een van de meest actieve tegenstanders van de boorpraktijken.

Samen met haar zoon, Sean Ono Lennon, heeft ze afgelopen zomer geholpen om ‘Artiesten tegen Fraccen’ op te zetten, en die beweging heeft nu zo’n 200 artiesten als lid.
 
Voorstanders van fraccen voeren werkgelegenheid aan als voornaamste reden om de techniek toe te staan in de Southern Tier, wat een gebied in New York is wat in een economische depressie zit. Ze wijzen er ook op dat aardgas — het eindproduct van fraccen — dient als schoner alternatief voor kool, en het een manier is om de VS dichter bij onafhankelijke energievoorziening te brengen.

Gouverneur Mario Cuomo is sinds twee jaar aan het overwegen of fraccen wel of niet wordt toegelaten in de staat New York. Er zal snel een beslissing komen, vandaar Ono’s etalage inrichting bij ABC.

Ono gelooft dat Cuomo en andere politici in Albany uiteindelijk haar kant van het probleem zullen inzien, en fraccen voor altijd zullen verbieden.
'Het is zo helder, duidelijk en logisch,' zegt ze. 'Het punt is, het is voor hun gezondheid ook schadelijk.'

(bron: forbes.com)
(Vert.: Frances Vermeulen)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
683400