Beatlesfanclub NL

Het is onmogelijk om over Abbey Road te praten en niet te denken aan de overvloed toeristen die op het verkeer ophouden terwijl ze foto's van elkaar te nemen op het beroemde zebrapad, het zebrapad dat ook te zien was op het Beatles album vernoemd naar de studio.

De iconische status van de studio in St John's Wood zorgt er voor dat het nu wereldberoemd is, en onderdak biedt aan enkele van de grootste muzikale acts van elke generatie. En op zaterdag 12 november viert de studio zijn 80ste verjaardag.

De Engelse componist Sir Edward Elgar maakte er in 1931 de eerste opname, en sindsdien kreeg de beroemde studio Glenn Miller, The Beatles, Pink Floyd, Radiohead, Blur, Elbow, Sting, Lady Gaga en vele andere grote namen uit de muziekwereld op bezoek om er op te nemen, te mixen, of om er een master te maken van hun muziek.

Glenn Miller nam er zijn laatste werk op, en ‘Dark Side Of The Moon’ van Pink Floyd werd er opgenomen, een album dat 741 opeenvolgende weken in de Billboard hitlijsten bleef staan.

In tegenstelling tot de meeste andere opnamestudio's, die onbekend zijn gebleven voor de meeste mensen, werd dit monumentale pand — en het beroemde zebrapad - een begrip.
De studio's hebben niet alleen geholpen om enkele van de grootste albums uit de muziekgeschiedenis te produceren, maar zijn het onderwerp geweest van twee tv-series.
Door de grote capaciteit van Studio One, was er in deze grote studio ook plaats voor orkestrale soundtrack opnames voor grote Hollywoodfilms zoals Star Wars, Harry Potter en The Lord of The Rings.
Het bewijs van hoe kostbaar de locatie is aan de natie en de wereld kwam vorig jaar, toen de toenmalige eigenaars van de studio, EMI, het iconische gebouw waar de Beatles bijna al hun albums hadden opgenomen, wilden verkopen.

Een 'Save Abbey Road Studios' campagne is opgezet door werknemers van de studio en door de fans om Abbey Road te redden en te behouden als werkende studio. Een petitie kreeg 2.865 handtekeningen en had 20.000 volgelingen op Facebook.
De campagne werd ondersteund door vele bekende namen, waaronder DJ Chris Evans, en Andrew Lloyd Webber beloofde om een groot bedrag te betalen om zo studio's te redden van de plannen van de ontwikkelaars.
Uiteindelijk werd Abbey Road gered door National Trust (nationaal erfgoed), die steunbetuigingen kreeg van over heel de wereld, zelfs vanuit Japan.

De studio kreeg een  Grade II status, wat betekent dat het voor altijd zal worden bewaard als een inspirerende plek voor muzikanten en een perfect beeld plek voor de vele, heel gelukkige fans die er weer als voorheen foto’s kunnen maken.

(Bron: hamhigh.co.uk)
(Vert: Janien Nuijten — Colans)


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
670190