Geniet van een Band on the Rum-cocktail bij je Sergeant Pepperoni-pizza
Liverpoolse restaurants en bars slaan door als de Beatleslegende in zijn woonplaats speelt.
Er waren overal Fab Fourmenu's te vinden bij eetgelegenheden die Sir Paul en zijn muziek eerden.
David Sye, chef-kok bij Gusto Albert Dock, heeft de Sergeant Pepper-oni Pizza gemaakt als eerbetoon aan zijn muzikale held.
Het is een klassieke Amerikaanse pepperoni en mozzarella pizza met toegevoegde rode pepers (£ 9,95). Aangezien het restaurant dicht bij de Beatles Story zit, komen er toch al regelmatig Beatlesfans dineren. Maar de afgelopen weken, vooruitlopend op het grootste optreden in de ECHO-arena dit jaar, steeg de spanning aanzienlijk.
Dave zegt: "Ik vind het Sergeant Pepper-album fantastisch, dus was het vanzelfsprekend dat mijn kleine eerbetoon aan het optreden hulde zou brengen aan dat album. De pepperoni pizza is een tijdloze klassieker, ongelooflijk populair en geliefd bij velen - net als het album - dus de Sergeant Pepper-oni Pizza is mijn kleine eerbetoon aan Macca en zijn vrienden."
Smugglers Cove in Albert Dock heeft de naam van zijn populaire kebab voor de gelegenheid aangepast, met gerechten vernoemd naar elk van de Fab Four. De Paul McCartney (£ 10,50) is een halloumi kebab met couscous.
Bedrijfsleider Tom Schofield zegt: "Onze gasten praten al over het optreden vanaf het moment dat de tickets in de verkoop gingen, en de spanning is in de afgelopen paar weken alleen maar gestegen. Het leek ons logisch dat onze vegetarische optie, halloumi met couscous, aan Macca moest worden gewijd. Onze muzikanten hebben, naarmate de opwinding toenam, ook meer aanvragen voor nummers van de Beatles en McCartney gehad in de afgelopen weken."
Josh Roberts, bedrijfsleider van Red Door in Berry Street, kreeg ook de geest met een Band on the Rum-cocktail.
De cocktail bevat anderhalve shot Havana Maestro, een halve shot abrikooslikeur, 20 ml limoensap, en 10 ml suikersiroop. Flink schudden en door een dubbele zeef in een gekoeld Martini-glas.
Hij zegt: "Toen we nadachten over een cocktail als eerbetoon voor een van de beroemdste zonen van Liverpool, vonden we dat het simpel, maar toch klassiek gehouden moest worden, en we hebben een drankje gecreëerd dat tijdloos was, net als McCartney en zijn muziek. De garnering met een schijfje limoen is een eerbetoon aan de miljoenen hits die hij heeft verkocht met de Beatles, Wings en solo."
(Bron: liverpoolecho.co.uk)
(Vert.: Liesbeth te Boekhorst