Het prijswinnende Blakes Restaurant in het Hard Days Night Hotel heeft zijn nieuwe a la carte Lentemenu gelanceerd onder de naam ‘Here Comes The Sun’.
Meester chef-kok Paul Feery en zijn team hebben een keur aan schotels gecreëerd die het water in de mond doen lopen en perfect zijn voor de warmere maanden. Tot de voorafjes behoren schelpen met Babaganosh [een auberginegerecht] en granaatappeldressing, een variant op de klassieke BLT [bacon, lettuce & tomato: broodje met spek, sla en tomaat] en traditionele Thaise krabloempia’s.
Gasten kunnen ook genieten van een indrukwekkende en gevarieerde selectie van hoofdschotels als Mosterd Kruiden Lamsrib, geserveerd met Zoete Aardappel, Tuinbonen en Muntsaus. Om mee af te sluiten zijn er verrukkelijke toetjes waaronder citroenlikeurkwark, geserveerd met gesuikerde citroen en vanille-ijs en vanille pannacotta geserveerd met warm gepocheerde rabarber.
Paul vertelt: 'Toen we het nieuwe menu ontwierpen wilden het team en ik het beste wat we hebben vasthouden maar ook een aantal nieuwe en opwindende Lenteschotels creëren die onze gasten ongetwijfeld verrukkelijk zullen vinden. Hier bij Blakes beroemen we ons erop om de beste plaatselijke ingrediënten te zoeken en zo een modern menu samen te stellen dat het beste van de nieuwe seizoensproducten bevat. Ons voornaamste doel is om uitstekend voedsel te bereiden dat werkelijk een feest voor smaakpapillen vormt.'
Vernoemd naar de gevierde popkunstenaar Sir Peter Blake die verantwoordelijk was voor het legendarische artwork voor de hoes van het Sgt. Peppersalbum is het Blakes Restaurant trots bezitter van origineel Beatles artwork van muur-tot-muur waaronder als pronkstuk de uitstalling van 60 afbeeldingen van de iconen van de platenhoes.
(bron: clickliverpool.com)
(vertaling: Jolanda van der Lee)